MILLA VILJAMAA (s.1980) on työskennellyt säveltäjänä, sanoittajana, sovittajana ja muusikkona mm. sirkus-, tanssi-, ooppera- ja teatteriproduktioissa sekä erilaisissa konserteissa. Lisäksi hän on toteuttanut kaksi omaan musiikkiinsa perustuvaa visuaalista konserttia Kadonnut kuu (2005) sekä Ansa (2008). Milla on esiintynyt yksin sekä monissa kokoonpanoissa lukuisien Euroopan maiden lisäksi mm. Kiinassa, Japanissa ja Argentiinassa. Maaliskuussa 2009 hän esiintyi 12 konsertin verran eri puolilla Australiaa yhdessä Pekka Kuusiston ja Australian Chamber Orchestran kanssa.

Millan aktiivisimpia kokoonpanoja ovat kansanmusiikista ammentava Hereä, omaa tangonuevomusiikkia tekevä Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola sekä trio Las Chicas del tango, joilta kaikilta julkaistiin uudet albumit vuonna 2007. Duon toinen levy Mi Retorno oli Etnoemmaehdokas vuonna 2008. Millan ensimmäinen soololevy "Paras aika päivästä" julkaistiin toukokuussa 2008 ja siinä soittaa hänen lisäkseen kymmenkunta vierailevaa muusikkoa erilaisten kokoonpanojen muodossa. Levyn myötä on syntynyt myös Millan musiikkia soittava kokoonpano nimeltä Milla Viljamaa & Co.

Opettajana Milla toimii mm. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, mistä hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2007 pääaineenaan piano ja harmooni. Hän on myös kehittänyt uudenlaista opetusmateriaalia nuottivihon ja cd-levyn muodossa julkaisuna nimeltä "Kansanmusiikkia pianisteille" vuonna 2008.
Copyright © Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola 2009