JOHANNA JUHOLA (s. 1978) on kansanmusiikkimaisteri Sibelius-Akatemiasta vuosimallia 2008. Johannalle rakkaita aihepiirejä ovat tango nuevo sekä muut intohimoa tihkuvat musiikinlajit ja erityisesti niiden fuusiot sekä musiikin ja muiden esittävien taiteenlajien yhdistäminen.

Juhola onkin säveltänyt musiikkia näyttämölle esim. Svenska Teaternissa, Uuden tanssin keskus Zodiakissa, Circo Aereo ja Med Andra Ord -nykysirkusryhmissä ja Tanssiryhmä Tsuumissa. Lisäksi hän on tehnyt elokuva- ja TV-fiktiomusiikkia sekä mm. Eurovision laulukilpailun avausnumeron musiikin keväällä 07.

Juholan lukuisista yhtyeistä mainittakoon Kraft (Johanna Juhola ja Pekka Kuusisto), Las Chicas del Tango, Johanna Juhola Trio, Johanna Juhola Reaktori ja Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo. Levytyksiä on kaikkien näiden yhtyeiden kanssa. Johannan ensimmäinen soololevy "Miette" julkaistiin vuonna 2006 ja toinen ilmestyy syksyllä 2009. Molemmilla levyillä tärkeänä yhteistyökumppanina on Verneri Lumi mm. tuottajan ja ohjelmoijan rooleissa. Lisäksi Johanna on vieraillut mm. yhtyeissä Don Johnson Big Band, Rinneradio, Orkestar Bordurka ja PMMP. Johannan taidemusiikkibravuureita taas ovat Timo Alakotilan harmonikkakonsertto, joka julkaistiin levyllä heinäkuussa 2009 sekä Astor Piazzollan kamarimusiikki.

Tangokilpailuvoitto on tullut Duo Viljamaa & Juholan lisäksi Novjaro -kvintetin kanssa International Astor Piazzolla Competition 2000 -mittelöissä Italiassa.
Copyright © Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola 2009